Lidt om mig som psykolog

Uddannelse

Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet og blev færdig i år 2010. Allerede under studietiden arbejdede jeg som terapeut i forskellige frivillige organisationer, da det hele vejen igennem har været det kliniske arbejde med at hjælpe mennesker med forskellige problemer, som har interesseret mig. Efter studiet fik jeg job i en privat praksis og siden da har jeg været i forskellige klinikker indenfor psykiatrien samt i forskellige private virksomheder. Du kan se mit CV længere nede, hvis det har interesse. Aktuelt er jeg i gang med at videreuddanne mig til specialist i psykoterapi for voksne, som er en uddannelse jeg tager ved siden af mit arbejde, for at dygtiggøre mig og sikre kvaliteten i mit arbejde.

Erfaring med forskellige problematikker

Jeg har bred interesse for at arbejde med mange typer af problematikker, og kan kort nævne, at jeg har erfaring for at arbejde med depression, angst, stress, personlighedsmæssige problematikker, kroniske lidelser, pårørende problematikker, fertilitets-og fødselsproblematikker (herunder barnløshed, abort, fødselsreaktion mm.), sorg og spiseforstyrrelser.

Tilgang til terapi

Nu har jeg opremset nogle overordnede problematikker, men grundlæggende arbejder jeg med det menneske, som sidder overfor mig. Uanset hvor svær og omfattende en lidelse er, så tænker jeg altid, at man er et menneske MED en lidelse, og ikke, at man ER sin lidelse. Så jeg har primært fokus på dig som menneske og hvilke resurser du også har og hvordan du hidtil har forsøgt at håndtere din problematik. Grundlæggende tænker jeg, at vi alle som mennesker af og til støder ind i problemer i livet, som er for store til at vi selv kan klare dem. Her er det fineste jeg ved, at man beder om hjælp. Jeg tror ikke på, at vi hverken kan eller skal kunne klare alt selv.

Når det er sagt, så er det selvfølgelig vigtigt at vi selv er aktive i at finde ud af hvordan vi kan få det bedre. Terapi er ikke noget man i min forståelse modtager, men et samarbejde, som man aktivt går ind i. Hvis dette er svært, så er det noget af det første vi arbejde med, nemlig hvordan du selv bliver aktiv i din behandlingsproces.

CV i udpluk

Under studiet:

  • Center for Seksuelt Misbrugte, Kvisten i Aarhus
  • Angstklinikken på Aarhus Universitet

Efter studiet:

  • Praksiskandidat ved Mulighedernes Hus i Odense
  • Psykolog ved Tværfaglig Smerteklinik, Allevia i Kolding
  • Psykolog ved Center for Spiseforstyrrelser og ved Team for Spiseforstyrrelser i hhv. Herning og Kolding
  • Psykolog ved Klinik for Personlighedsforstyrrelser i Risskov
  • Egen klinik siden 2019 (først i Silkeborg, nu i Randers)