Hvordan foregår behandlingen
1. samtale
Når du kommer i behandling hos mig, så er det vigtigste udgangspunkt, at du føler dig tryg ved at fortælle mig om de ting, som er svære i dit liv. Det er en af grundene til, at første samtale er en dobbelt-tid, så vi har ro og tid til at du i dit eget tempo kan fortælle om de problemer du oplever. Jeg forventer ikke, at du bare kan fortælle mig det hele på en gang, men at jeg den første gang kan få en fornemmelse af hvad dine problematikker drejer om. I første samtale spørger jeg således en del ind til hvornår dine problemer er opstået og hvilke sammenhænge de kommer til udtryk i samt andre spørgsmål, som er vigtige for at jeg bedst muligt kan forstå hvad du ønsker behandling for.
Samarbejde
I hele forløbet er det et samarbejde, hvor vi sammen skal finde ud af præcis hvordan vi kan forstå dine problemer og hvordan du kan håndtere dem bedst muligt. Min opgave er at stille nogle gode undersøgende spørgsmål og at hjælpe dig med hvordan du kan arbejde med dine problematikker. Din opgave er at svare så godt du kan samt fra gang til gang at vælge fokus for dagens samtale.
Målgruppe
Jeg tilbyder behandling til voksne over 18 år.
Metode
Jeg arbejder ud fra en terapiretning, som hedder Mentaliseringsbaseret Terapi. Det er et langt og lidt indviklet ord, men selve terapiformen er ret let at forstå og anvende. Helt basalt så ser vi på nogle af de situationer, hvor dine problemer kommer til udtryk. Det vil sige, at vi bruger tid på at gennemgå en eller flere situationer, hvor der sker noget, som bliver svært for dig. Når vi gennemgår en situation, så er fokus både på hvad der konkret skete, men endnu mere vigtigt på hvad der samtidig skete inde i dig, altså dine tanker, følelser og fornemmelser i kroppen. Desuden kommer vi også ind på hvordan du forstår det andre gjorde i situationen og hvilke forestillinger du har om hvorfor de gjorde, som de gjorde.
Formålet med dette er, at du øver dig i at blive nysgerrig på hvad der sker i dig og i andre, når noget bliver svært. “Hvad kan jeg bruge det til?”, tænker du måske😊 Jo, når vi bliver bedre til at fokusere på hvad der sker i os selv og i andre, så kan vi ofte gøre noget andet i de situationer, som opstår fremover. Det vil sige, at du lærer at håndtere de svære situationer bedre og derved er der mulighed for at få det bedre.
Når jeg anvender denne terapeutiske metode, så er det bl.a. fordi den hjælper dig og os med at gøre behandlingen mere overskuelig. Hvis man fx har en depression eller angst, så kan det virke som noget, der er der hele tiden og som man næsten ikke kan overskue at ”komme ud af”. Så kan det hjælpe at dele det lidt op og se på hvad der sker i nogle konkrete situationer, som gør, at man har det skidt.
“Hvad er en situation?”, tænker du måske😊 Det finder vi ud af sammen, men for at give dig et fingerpeg, så er det ofte det der sker i dine forhold til andre mennesker, fx din familie, venner, kæreste eller andre. Enten når du er sammen med dem og I taler sammen eller oplever noget sammen. Det kan også være når du gør dig tanker og forestillinger om jeres forhold, fx hvad de tænker om dig eller hvordan de vil opfatte det, hvis du siger eller gør noget bestemt.
Hvis du ikke forstår endnu hvad behandlingen præcis går ud på, så er du helt på rette vej😊 Din behandling er nemlig noget som vi sammen skaber ud fra lige præcis den person du er og ud fra lige præcis de problemer, som du oplever.
Jeg glæder mig til at møde dig😊